Adres:

Mekkelholtsweg 111,
7523 DD Enschede

Anastasia Beauty Studio Enschede - Permanente make-up

Mekkelholtsweg 111,
7523 DD Enschede

PERMANENTE
MAKE-UP

Permanente make-up

Iedere ochtend wakker worden met perfecte wenkbrauwen, eyeliner die niet uitloopt en mooie volle, gekleurde lippen? Permanente make-up (PMU) is dé perfecte oplossing voor vrouwen die niet elke dag zoveel van hun kostbare tijd willen besteden aan het dagelijkse make-up ritueel. Beauty Studio Anastasia is bekend met de laatste technieken en trends op gebied van PMU. De nieuwste methoden maken het mogelijk om gelaatstrekken te markeren of juist maskeren, om littekens te verbergen en je gezicht meer expressie te geven. Je bespaart elke dag veel tijd en ziet er ’s ochtends al prachtig verzorgd uit!

Wat is PMU (Permanente make-up)?

PMU wordt gedaan met behulp van micropigmentatie. Met de flinterdunne naald van de PMU machine wordt de gewenste pigmentkleur handmatig en heel secuur aangebracht vlak onder het huidoppervlak, in de bovenste laag van de huid: de epidermis. Op deze manier wordt een semi-permanent cosmetisch effect gecreëerd. Doordat de natuurlijke huidvernieuwing gewoon doorgaat, zal de kleur na verloop van tijd vervagen. Gemiddeld blijft een Permanente Make-up voor de wenkbrauwen 1 tot 3 jaren mooi zichtbaar en een eyeliner 1 tot 5 jaar of zelfs nog langer. Het grootste voordeel van permanente make-up is dat het er heel natuurlijk uitziet en je er perfecte, delicate lijnen mee kan creëren op je lippen, wenkbrauwen of eyeliner.

Hoe lang duurt de behandeling?

De behandeling duurt maximaal 2,5 uur inclusief advies en het tekenen van de gewenste vorm (sketch drawing). Een eventuele nabehandeling/touch-up wordt na 4-6 weken uitgevoerd, deze duurt ca. 2 uur

Is PMU veilig?

Beauty Studio Anastasia gebruikt alleen gecertificeerde en veilige pigmenten die geleidelijk vervagen. PMU blijft gemiddeld 1,5 tot 2 jaar zitten. We werken erg secuur en brengen heel subtiel de pigmenten aan. Er wordt slechts op de bovenste lagen van de huid gewerkt. De PMU wordt laag voor laag aangebracht zonder de huid te beschadigen en zonder dat het gaat bloeden. Als je er niks meer aan zou doen verdwijnt het uiteindelijk helemaal uit de huid. Voordelen van deze techniek: geen littekens, snelle genezing, natuurlijk ogende wenkbrauwen, eyeliner of lippen die niet verkleuren.

Remover behandeling

Beauty Studio Anastasia kan ook remover behandelingen uitvoeren. Remover is de snelste en goedkoopste manier om ongewenste PMU te verwijderen. Als je al eerder PMU hebt laten doen dien je eerst een foto te sturen. Deze wordt eerst beoordeeld om te kijken of we je kunnen behandelen of dat het eerst verwijderd moet worden. Pigment remover wordt op dezelfde manier gedaan als permanente make-up, alleen in plaats van kleurpigment wordt er met het PMU apparaat een remover solution op de bovenste laag van de huid aangebracht. Het genezingsproces duurt ongeveer 7 dagen. Na deze periode wordt de ongewenste PMU aanzienlijk lichter van kleur. Afhankelijk van de diepte van de ongewenste PMU is het mogelijk dat er meerdere behandelingen nodig zullen zijn om het gewenste resultaat te bereiken.

De kosten van een remover behandeling:

Voordelen van remover tov de laser:

 • Weinig tot geen pijn
 • De behandelingsduur is sneller
 • Pigment wordt sneller uit de huid verwijderd
 • Na een laserbehandeling moet zon geheel worden vermeden. Na een remover behandeling moet alleen direct zonlicht worden vermeden
 • Minder behandelingen nodig om PMU te verwijderen
 • Remover is veilig en laat geen littekens achter
 • Remover behandeling is minder duur dan laserbehandeling

Permanente make-up lippen

Met permanente make-up voor de lippen zien je lippen er op elk moment van de dag verzorgd uit. Je hoeft alleen maar wat (doorzichtige) lipgloss erover te doen of zelfs gewone vaseline en je bent helemaal klaar! Bij lippigmentatie worden de lippen gepigmenteerd door middel van een PMU apparaat. Met een ultrafijne naald wordt het gewenste kleurpigment aangebracht in de bovenste laag van de huid (epidermis) van de lippen.

Niet iedereen heeft mooie lijnen in de lippen. De lijnen kunnen minder zichtbaar worden door het veelvoudig laten toepassen van lip fillers of een uitbraak van koortslip/Herpesvirus. Ook door leeftijd kunnen de lijnen vervaagd worden. Zijn je lippen asymmetrische en wil je graag een mooie vorm? Dan is PMU de perfecte oplossing. Ook kun je smalle lippen optisch gezien net iets voller laten lijken. En ook bleke lippen kunnen weer een frisse kleur krijgen.

Kan ik PMU gebruiken als ik lipfillers heb?

Zeker, permanente make-up is juist een hele mooie aanvulling voor de lippen bij lipfillers. Denk eraan dat je pas 4 weken na het plaatsen van fillers een PMU lipbehandeling kunt doen. En andersom geldt: je kan 2 weken na het plaatsen van lippigmentie weer lipfillers nemen.

Voordelen

 • Geschikt voor alle lipvormen
 • Heel natuurlijk ‘nude effect’
 • Mooie zachte contouren
 • Wakker worden met perfecte lippen
 • Geen beschadiging van de huid
 • Zeer goed toe te passen
 • Bijna geen roodheid of zwelling
 • Geen littekens

Permanente make-up eyeliner

Sta jij iedere ochtend heel lang voor de spiegel om je eyeliner te tekenen en ben je dat helemaal zat? Dan is permanente make-up eyeliner voor jou de oplossing. Je wordt wakker met perfecte eyeliner. Hoe mooi is dat?

Eyeliner kan op verschillende manier toegepast worden. Op deze pagina leg ik de soorten eyeliners uit en welke het meeste wordt gekozen.

Hoe wordt PMU eyeliner toegepast?

Permanente make-up wordt toegepast door middel van een PMU apparaat met een hele fijne naald. Met kleine bewegingen worden de pigmenten onderhuids aangebracht. Op de oogleden brengen we eerst een verdovende créme aan. Zo ervaar je minder pijn tijdens de behandeling.

Met een PMU eyeliner brengen we pigment in de huid van je ooglid aan, vaak aan de wimperrand. Je hebt verschillende soorten eyeliners. Een eyeliner geeft optisch een diepte aan de ogen. Zo kunnen de ogen groter lijken, de wimpers voller en geeft het een frisse blik. Het bespaart erg veel tijd iedere morgen. 

Maar andere redenen om permanente eyeliner te nemen zijn:

 • Allergie of gevoelig voor make-up
 • Je wil niet dat je make-up uit loopt
 • Je hebt geen wimpers meer door een aandoening
 • Je vindt het moeilijk om zelf eyeliner aan te brengen

Soorten PMU eyeliners:

Infralash

Dit is de meest natuurlijke vorm van een PMU eyeliner en wordt infralash genoemd. Een infralash eyeliner wordt toegepast in de wimperrand van de ogen. De dikte is in overleg. Het idee achter een infralash is optische diepte aan de ogen en het voller lijken van je wimpers. Deze behandeling is ideaal voor mensen die niet veel make-up dragen en een natuurlijke look willen. Het resultaat: geaccentueerde ogen met een natuurlijke look.

Classic eyeliner

Deze vorm van een eyeliner is voller en heeft een wing (zie foto). Een design eyeliner wordt toegepast bij mensen die de wens hebben om een make-up look te creëren. Deze techniek wordt aangebracht op het bovenste ooglid. De ogen maak je hiermee groter en kun je het een liftend effect geven. Helaas is de classic eyeliner niet voor elke oog type geschikt. Tijdens een intakegesprek geven we persoonlijke advies over welke eyeliner perfect bij jou past.

Shaded eyeliner

Een shaded eyeliner heeft aan de bovenkant een schaduweffect (zie foto). Het geeft een natuurlijke look. Met een schaduweffect creëer je meer zachtheid in je eyeliner. Het geeft een zacht oogschaduw effect. Helaas is de classic eyeliner niet voor elke oog type geschikt. Tijdens een intakegesprek geven we persoonlijke advies over welke eyeliner perfect bij jou past.

Voordelen PMU-eyeliner:

 • Bespaart je veel tijd en kosten
 • Elke dag een fris en verzorgd uiterlijk
 • Je eyeliner is altijd symmetrisch en perfect getekend
 • Geen uitlopende, rommelige eyeliner meer!

WAT VERTELLEN ONZE KLANTEN?

Super mooie make up en haar gekregen voor mijn fotoshoot vandaag! Helemaal happy mee.

Voordat ik aan een fotoshoot begon eerst langs Anastasia geweest. Ze heeft mijn haar en make up perfect gedaan, en ik ben heel benieuwd naar de foto’s! Bedankt nogmaals😊

google
Martijn Kempen
januari 10, 2023

Superblij met het resultaat van de Ombre brows!

Maak een afspraak

WhatsApp whatsapp